TBBS uTBBS, development site
Menu
Login
Register
Site Polls
Welcome to our site
Wendicka Lovejoy
Volledige Naam
Wendicka Joane Lovejoy
Geboorte Datum
19 Juni 2975
Ras
Mens
Geslacht
Vrouw
Levensgezel(lin)
Yirl
Familie
Admiraal John Lovejoy (vader)

Crystal McLeen (surrogaat zus)
Treedt op in de boeken Serie
Star Story
Personage van de Deca
2011: Gaia
2013: Malabia
2013: Poubelle
2014: Etor
2018: Atomnus
2019: Solar
2019: Etor
2019: Doniko
Tekening
Angela Nagtzaam
Wendicka Lovejoy

Wendicka is een jonge vrouw die vele mysteries verbergt die voor haarzelf net zo vreemd zijn als voor ieder ander. Ze is ooit door Admiraal John Lovejoy gevonden die haar adopteerde als zijn dochter. Waar ze vandaan komt weet niemand. Ze kan ook niet eten en drinken en moet zich voeden met electriciteit en niemand heeft ooit een verklaring gevonden hoe dat kan. Wendicka lijkt hier niet mee te zitten, hoewel ze het vaak jammer vindt als ze Crystal ziet eten dat ze niet gezellig mee kan eten.

Aanvankelijk wilde Wendicka carrière maken bij M.E.T.E.O.R. een soort diplomatieke ruimteorganisatie, die als het moet ook militair kan opereren. Ze was behoorlijk ambitieus hierin totdat een ongeval bijna een einde maakte aan het leven van haar surrogaat zus, Crystal. Wendicka heeft toen haar ambities aan de wilgen gehangen en is sindsdien werkzaam als monteur in het ruimtestation Excalibur. Een post waarvoor ze zeer geschikt bleek te zijn door haar handigheid met machines en waar ze dan ook tijdens haar M.E.T.E.O.R. opleiding de hoogste punten voor had gehaald.

Wendickas persoonlijkheid is nogal straight-forward. Ze mist iedere vorm van tact en zegt altijd direct wat ze op haar lever heeft, hetgeen kan leiden dat ze soms zeer kwetsend is. Daarnaast is ze een echte drifkikker en is er voor haar weinig nodig om over te gaan tot fysiek geweld en komt het besef voor de concequenties pas later. Ook is ze een echte stress-kip die bij het minste of geringste in paniek raakt en ze ventileert haar stress vaak op een manier die voor bijna iedereen (zelfs voor Crystal die normaliter niet nerveus te krijgen is) behoorlijk irritant is. Toch is Wendicka socialer aangelegd dan je in eerste instatie zou denken. Ze is heel behulpzaam en ze maakt met iedereen makkelijk contact, als je op feestjes een gangmaker nodig hebt, heb je aan Wendicka een hele goede.

Wendicka staat ook bekend om haar talenknobbel. De enige aardse taal die ze kent is Engels, maar als het op alien-talen aankomt spreekt ze een aardig aantal vloeiend. Velen verbazen zich erover dat Wendicka de taal van de Astrilopups kan begrijpen, daar deze taal niet uit klanken bestaat, maar uit ritmes die de Astrilopups met hun kaken maken (wat dan ook meteen de reden is waarom ze de taal niet kan spreken, daar ze het geluid niet zelf kan nabootsen). Wendicka heeft ook weinig moeite om een taal die voor haar vreemd is te leren.

Wendicka heeft met haar (adoptie)vader een moeizame relatie. Zelf denkt ze dat het komt omdat ze zelf atheïst is en haar vader zeer gelovig. De werkelijke reden zit hem waarschijnlijk in het feit dat haar vader zeer beschermend over haar is wat ze zelf als betuttelend ervaart. Hoewel ze zelden positief over hem spreekt, houdt ze stiekem meer van hem dan ze zelf wil geloven.
Grappig om te benoemen is dat Wendicka op dezelfde dag jarig is als de auteur die haar bedacht. Het was origineel bedoeld, hoewel pas nadat het manuscript voltooid was bleek dat J.K. Rowling hetzelfde had gedaan met haar hoofdrolspeler Harry Potter. Uiteindelijk is toch besloten om Wendickas verjaardag niet te verschuiven en op 19 juni te laten staan als een leuke grap naar bekenden en ook omdat er van auteursrechtenschending geen sprake was. Haar geboortejaar 2975 is overigens ook geen toeval. Hierdoor scheelt Wendicka precies duizend jaar met haar geestelijke vader.

Inspiratie en ontwerp:

Wendicka is een character met een lange geschiedenis die begon in mijn middelbare school periode, waarin ik verliefd was op een meisje genaamd Wendy. Wendicka's naam is hier uit voortgekomen, omdat ik destijds de naam Wendy nog niet echt in een verhaal durfde te gebruiken. Omdat ik toen nog lang niet zo ver was als ik nu ben met schrijven, was dat misschien ook maar beter ook. Dat Wendicka op elektriciteit leefde en niet op water was toen een ingeving die altijd aan de naam is blijven plakken, vandaar dat dit toen Wendicka definitief de naam werd voor de "main hero" van Star Story, dat dit aspect een belangrijke rol in het verhaal MOEST gaan spelen

Er zijn vele drafts van Wendicka voorgegaan die dus allemaal afgekeurd zijn en waar ik het liever ook niet meer over wil hebben.

Voor de uiteindelijke Wendicka besloot ik haar te baseren op de persoon die ik het beste zou moeten kennen. Mezelf. Dat Wendicka op 19 juni jarig is, is dus niet zo toevallig. De verjaardag van haar "love interest" Yirl (4 mei) was de verjaardag van mijn toenmalige vrouw (ja, het is een beetje een ongelukkige datum, daar kan ik ook niets aan doen). Het gaat te ver om Wendicka als vrouwelijke versie van mezelf te beschouwen. Er zijn teveel dingen aan haar die anders zijn, mede ook veroorzaakt omdat ze met andere personen te maken heeft gehad dan ik en ik heb nooit op elektriciteit hoeven leven en in tegenstelling tot Wendicka ben ik ook niet geadopteerd.

Hiervoor was ik gedwongen even flink wat zelf-reflectie te ondergaan. Wendicka mocht niet de "perfecte vrouw" worden, want dat zou niemand eer aan doen en mezelf dus ook niet. Dat werd ze ook niet. Hoewel ze zeer intelligent is (mijn IQ is hoog gemiddeld), een aantal alien talen vloeiend spreekt (hoewel ik alleen Nederlands en Engels goed beheers ben ik altijd wel ge´nteresseerd geweest in vreemde talen) en een techneut is (dat ben ik dus niet, althans niet op de manier waarop zij dat is), is ze soms iets te rechtstreeks (wat ik ook ben) en vreselijk irritant als er een paniek situatie is (je wil mij dan niet meemaken, geloof me).

Haar band met Crystal is niet op mezelf gebaseerd, daar ik geen surrogaat broer of zus heb, maar het werkte goed omdat Crystal het goede in Wendicka weet aan te stippen waar anderen dat niet kunnen. Een probleem waar ik ook tegenaan loop. Bovendien weet Crystal Wendickas tekortkomingen aardig op te vangen en vice versa.

Haar afwijzende houding naar Yirl is niet op mezelf ge´nspireerd maar op de afwijzende houding die Prinses Leia heeft naar Han Solo, daar Star Story ook bekende werken waaronder Star Wars parodieert. Wendickas bewering liever met een Astrilopup met schurft te willen trouwen dan met Yirl is een lichte overdrijving van Leias statement liever met een Wookie te trouwen dan met Han. Wendickas actie zich meteen naar beneden te stralen als de Ji in moelijkheden zijn, is ook gebaseerd op Leias roekeloze gedrag. Ik wil echt niet zeggen dat ik nu altijd goed nadenk over mijn eigen acties, maar ik ben niet het type dat overal zomaar inspringt.

De grote moersleutel die Wendicka altijd bij zich draagt (en in het computer spel Star Story ook als wapen gebruikt) was niet mijn idee, maar van mijn voormalige illustrator, die het idee inspirereerde op het personage Led, uit de game Septerra Core. Hoewel zowel Wendicka als Led bedreven techneuten zijn en ze beiden soms een iets te grote bek hebben, zijn verdere gelijknissen tussen de twee personages puur toeval, daar ik het meeste van Wendicka al had vormgegeven nog voordat ik Septerra Core voor het eerst gezien had... Dat is wat persoonlijkheid betreft al alles, daar ik Wendicka grootendeels op mezelf heb gebaseerd, met een paar trekjes van Leia (vanwege de themathiek van Star Story). In mijn eerste ontwerp zou ze de hele game door een photon gun gebruikt hebben (zoals ze dat in de proloog ook doet), maar omdat de moersleutel wel iets had, en het ook alleen maar logisch was dat Wendicka, door haar nieuwe functie de bevoegdheid een dergelijk wapen te dragen, zou verliezen, was deze wijziging uiteindelijk gebleven.


Zoek:

Edit this page

Powered by: TBBS
© Jeroen Petrus Broks 2010