De Kronieken van Phantasar

Wat zijn de Kronieken van Phantasar?

De Kronieken van Phantasar is een collectie van boeken die zich allemaal afspelen op de fictieve wereld Phantasar.

De wereld van Phantasar wijkt in veel opzichten af van de "echte" wereld. Er leven andere volkeren, ze spreken hun eigen taal, ze hebben hun eigen cultuur, religie en geschiedenis, maar toch is de wereld van Phantasar een wereld die in veel opzichten ook weer herkenbaar is met de Aarde.


De boeken zijn geschreven in een schrijfstijl die vooral lekker vlot wegleest. De boeken mengen een ontwikkeling van de personages met avontuur en het geheel wordt soms ook besprenkeld met een klein vleugje romantiek. En ook zijn de verhalen voorzien van een goede dosis humor, maar wel zodanig dat het geen satire wordt.

Met de Kronieken van Phantasar kunt u veel kanten op. Wie een luchtig vermakelijk verhaal zoekt, zit bij de Kronieken van Phantasar goed. Maar als u graag dieper wil lezen dan het verhaal en vooral wilt zoeken naar de verbanden tussen de boeken om zo een goed beeld te krijgen van de geschiedenis van Phantasar en ook diep wil kijken naar de verschillen in cultuur, religie en politiek zal u ook bij de Kronieken van Phantasar aan uw trekken komen.† Wie een wijze les wil zal hem in Phantasar wellicht kunnen vinden, maar geen belerende vingertjes.

Maar de Kronieken van Phantasar kunnen ook een vorm van inspiratie bieden. De Kronieken van Phantasar bieden namelijk ook perspectief voor wie graag een tekening wil maken gebaseerd op een boek, film of game (het zogenaamde Fan-Art). Ik ben er ook van overtuigd dan een tekenleraar in de Kronieken van Phantasar goede stof kan vinden om een opdracht op te baseren.

De boeken van Phantasar staan allemaal op zichzelf en zijn dus los van elkaar te lezen en tegelijkertijd zitten er verbanden tussen de boeken. Zo kan iemand die nog geen boek van Phantasar gelezen heeft met zo'n beetje ieder deel instappen, maar kan iemand die alle delen heeft gelezen de verbanden zien en de globale geschiedenis lijn opmaken. Deze formule maakt Phantasar een serie apart.

De verhalen richten zich niet op een specifieke leeftijd en zijn leuk voor zowel jong als oud publiek. (Een paar uitzonderingen daargelaten. Deze staan als zodanig aangemerkt).

Kortom, iedereen die bereid is zich open te stellen voor een wereld waar dromen en fantasie tot leven komen zal genieten van De Kronieken van Phantasar.

Powered by: TBBS
© Jeroen Petrus Broks 2010