De Kronieken van Phantasar
Rondomo
Volledige Naam
Onbekend
Bijna(a)m(en)
"Ronnie"

"Rampdomo"

"Rondrama"
Naam in de taal van Phantasar
Rôndomo
Ras Geslacht
Man
Familie
Jennifer, dochter van Harmatron (Zus)
Canicula (Moeder)
Treedt op in de boeken Personage van de Deca
2011: Yalura
2013: Plu
2014: Kasalon
2014: Atomnus
2014: Doniko
2015: Lentra
2016: Nikkibasona
2016: Oira
2016: Astralany
2016: Bell
2017: Malabia
2017: Ulbion
2018: Galfrado
Tekening
Angela Nagtzaam
Rondomo

Zelden kom je zo'n grote gluiperd tegen als Rondomo. Hij is een extreem arrogante gladjanus die zich zelf helemaal geweldig vindt (of "ontwikkeld"* zoals hij dat zelf noemt).

Hij is een meesteroplichter en een van de beste in zijn "vak", hoewel het niet precies bekend is waar hij mensen mee oplicht. Hij kan extreem goed geheimen bewaren en is daarom heel moeilijk te doorgronden. Wel is bekend dat hij op alles en iedereen neerkijkt en zijn eigen zus, Char:Jennifer, in het bijzonder, hoewel het feit dat zij nymphomanische trekjes heeft hem bijzonder goed in staat stelt om mensen te chanteren.

Rondomo heeft zich later wel aangesloten bij de Orde van Onyx een gevaarlijke organisatie onder leiding van Lord Dzgjymza. Het is niet precies bekend waarom hij die keuze maakte.


* Die term ben ik als auteur nooit gelukkig mee geweest. Rondomo was oorspronkelijk bedoeld voor een Engelstalige productie waarin hij "sophisticated" als stopwoordje had. Bij gebrek aan een beter Nederlands woord werd dat "ontwikkeld". Hierbij doe ik ook het verzoek dat als u mijn werk ooit naar het Engels wilt vertalen het woord "sophisticated" te gebruiken.

Inspiratie en ontwerp:

In eerste instantie was Rondomo alleen genoteerd als een van de vier helpers van Lord Dzgjymza. Pas later heb ik zijn personage echt vorm gegeven. Rondomo is een persiflage op verschillende dingen. Ten eerste de perfect verzorgde colporteurs die met slimme verkooptruukjes van alles aan de man brengen. Ook heb in wat inspiratie genomen uit bekende grappen gebaseerd op chantage en dan vooral seks-gerelateerde chantage. De bekende "ik heb foto's en jij hebt geld" soort chantage. Nu heeft Rondomo geen foto's, maar mannen die met zijn zus Jennifer seks hebben gehad, zijn wel vaak daarna door hem met het avontuurtje gechanteerd. Het "moeder is heilig" cliché komt ook in hem naar voren. En ik heb in mijn leven al veel te maken gehad met de "ik heb er verstand van en jij bent lomp" types. Mijn toenmalige vriendin gaf hem het uiterlijk van een echte gladjakker en dat inspireerde mij om hem nog gladder en achterbakser te maken dan hij in mijn eerste opzet al was. Vooral toen ik begon aan "De Waanzin die -=Liefde=- heet" kon ik zijn persona echt goed een stempel op de Phantasar lore laten drukken door zijn extreme arrogante gladjanus tronie. Vooral hoe hij zich opstelt naar Kirana was echt klasse, als zeg ik het zelf. Ik begon het steeds leuker te vinden om met Rondomo te werken.

Overigens, in het gekkenhuis in Irreversibel waarin ik diverse figuren van collega-fantasy-schrijvers parodieerde, vond ik dat ik ook de ballen moest hebben mezelf te parodiëren en Rondomo was de "gelukkige" in deze parodie.


Zoek:

Edit this page


Powered by: TBBS
© Jeroen Petrus Broks 2010