De Kronieken van Phantasar
Rosetta
Volledige Naam
Rosetta
Naam in de taal van Phantasar
RosÍt‚
Ras
Elf
Geslacht
Vrouw
Treedt op in de boeken
Secrets of Dyrt (Game)
The Fairy Tale REVAMPED (Game)
Irreversibel
Serie
De Kronieken van Phantasar
Personage van de Deca
2015: Quidion
2015: Yastura
2016: Ulbion
2016: Yastura
2017: Hyd
2018: Solar
2018: Wirdama
2018: Kanbando
Rosetta

Rosetta is de twintigste Elf van de Eerste Generatie en dus gezegend met het eeuwig leven. Ze heeft een nieuwsgierig karakter en is beslist geen stilzitter, hoewel ze dapperheid soms met stupiditeit verwart. 

Ook is Rosetta vrij positief ingesteld als het gaat om anderen. Ze probeert altijd het goede in mensen te zien ook als anderen het niet zien. Sommigen beschouwen dit als naïef en zijn bang dat Rosetta hierdoor nog wel eens goed in de problemen kan gaan komen.

Ze is een handig tovenares en draait voor de meeste bezweringen haar hand niet om. Haar ware kracht ligt in het feit dat ze de magische gaven bezit om iedere taal waarvan ze tenminste één correcte zin van ten minste tien woorden gehoord heeft binnen minder dan een tel aan te leren en vervolgens vloeiend en accentloos te kunnen spreken. Als ze door deze gave een nieuwe taal leert gaat dit gepaard met een kortstondige duizeligheid.

Rosetta's uiterlijk kenmerkt zich door haar rode haar, witte huid en een gezicht vol sproeten. Ze draagt bij voorkeur lange jurken en loopt steevast op blote voeten.

 

 

Tot standkoming van het personage

De inspiratie voor Rosetta kwam voort omdat ik wat stukjes aan het lezen was over de steen van Rosetta waar het personage naar is vernoemd. De gave om iedere taal binnen enkele ogenblikken te leren kwam hieruit voort en omdat ik "Rosetta" meer geschikt vond voor een vrouw dan voor een man, lag hiermee het geslacht van deze Elf van de Eerste Generatie dus ook al meteen vast.

Nu was het voor mij vooral zoeken naar een gepaste attitude voor dit personage. Omdat ik Whizzy al had as superarrogante bitch, en Yuleria die overkomt als een bitch (maar het in werkelijkheid niet is), was een "lief meisje" met een wat naïve kijk op de wereld een mooie manier om deze twee dames tegenwicht te bieden. Haar rol om Quayaro tot waanzin te drijven met het feit dat zij iedere taal die hij gebruikt om te voorkomen dat informatie naar de Elfen uitlekt binnen een paar tellen te leren en aan de rest van de Elfen te onderwijzen was een van de vele punten waardoor het boek "Irreversibel" eindelijk het boek begon te worden waarvan ik wilde dat het ging worden. De rest ging eigenlijk vanzelf. Omdat Rosetta een heel open karakter heeft en zich dus erg open stelt naar de cultuur van de Befindo's, terwijl ze deze maar moeilijk kan begrijpen, maakte van haar een heel lekker personage om als schrijver mee te werken. De legende van Gagolton die in "De Geheimen van Dyrt"door Kirana wordt misbruikt kon ik hierdoor ook makkelijker uitwerken door Rosetta hier een rol in te geven. Hiervoor moest zij wel erg bedreven zijn in magie, en daarmee stond haar rol binnen het Elfenvolk ook al grootendeels vast, en eigenlijk toen ik begonnen was met Rosetta's rol in Irreversibel echt in detail uit te schrijven merkte ik ook pas dat ik haar rol wel eens groter kon maken dan ik in eerste instantie dacht. 

Soms moet je er moeite voor doen, en soms gaat het gewoon vanzelf.


Zoek:

Edit this page


Powered by: TBBS
© Jeroen Petrus Broks 2010