De Kronieken van Phantasar
Weniaria
Volledige Naam
Weniaria, dochter van Falcon
Naam in de taal van Phantasar
Wniry
Geboorte Datum
Etor-1
Geboorte Plaats
De bossen van Delisto
Ras
Kruising tussen Elf en Mens
Geslacht
Vrouw
Sterfdatum
Yasathar-1
Levensgezel(lin) Familie
Char:Falcon (vader)
Jesaphira (moeder)
Treedt op in de boeken
Weniaria

Loni (alleen genoemd)

The Fairy Tale (alleen genoemd)

De Geheimen van Dyrt

Book:Venzore & Larina (alleen genoemd)

De Wraak van Yuleria (alleen genoemd)

De Waanzin die -=Liefde=- heet
Serie
De Kronieken van Phantasar
Personage van de Deca
2012: Yasathar

2012: Cupa

2012: Etor

2014: Hyd

2015: Cupa

2015: Shalaga

2015: Cantaro
2016: Atomnus
2017: Lentra
2018: Waladra
2018: Malabia
Tekening
Angela Nagtzaam
Weniaria

Weniaria's leven werd vanaf haar geboorte al onmogelijk door het geen wat ze is. Geboren worden als een kruising tussen een Elf en een mens is zo'n beetje het slechtste wat je kon overkomen in een oorlog tussen Elfen en mensen.
Het mag een wonder heten dat ze niet beiden rassen is gaan haten.

Dit is misschien vooral omdat ze de vredelievendheid van haar moeder had geërft, maar ook de vastberadenheid van haar vader. En boven alles was Weniaria behoorlijk inventief, hoewel haar toch ook een tikkeltje naïeviteit te verwijten viel.

De mensen zagen haar alleen maar als "smerige elf", de Elfen op hun beurt hadden moeite haar te accepteren, omdat ze haar kennis van mensen combineerde met wat ze van de Elfen wist. Toch ze werd de beste genezer van haar tijd, en met haar gaven heeft ze eigenhandig een complete oorlog gesaboteerd.

Helaas, pikte men dit niet, en ze lokten haar in de val, waar ze met beide benen intrapte en dat werd haar dood. Doch dit betekende niet het einde van Weniaria. Weniaria herrees uit de dood en werd de Godin der Genezing.

Weniaria groeide uit tot een van de belangrijkste goden in de godsdienst van de Elfen, en zeker ook de meest populaire. Veel zieken bidden tot haar voor genezing. Zwangere vrouwen bidden tot haar voor een gezond kind, en krijgers bidden tot haar in de hoop dat haar genezende kracht hun kans op overleving vergroot als ze oog-in-oog staan met grote monsters.

Weniaria is een begrip onder de Elfen.

 

Dit gaat zelfs zover dat de Elfen hun jaartelling aan haar geboorte hebben gekoppeld. De Befindo's volgden dit voorbeeld, omdat Weniaria voor hen een symbool is van hoop dat de wereld ooit volledige vrede zal kennen.


Zoek:

Edit this page


Powered by: TBBS
Jeroen Petrus Broks 2010