De Kronieken van Phantasar
Lang geleden, nog voor de geboorte van ons sterrenstelsel, bestond diep in een verre uithoek van het universum een wereld, waar magie heel gewoon was. Een wereld waarin magische FeeŽn, natuurminnende Elfen, hardwerkende Dwergen, deftige Befindo's, trotse Centauren, knutselende Gnomen en nog veel meer soorten soms in vijandigheid, soms gebroederlijk met elkaar geleefd hebben.

Kom mee, reis af naar deze wereld, ver van de overvolle snelwegen, lastige werkgevers en verschrikkelijke huis-aan-huis verkopers. Kom in de wereld van bossen en magie, waar de Elfen je graag alle mooie plekjes van het bos laten zien, waar de FeeŽn met hun magie een schitterend vuurwerk kunnen geven en je op de rug van een Befindo door de lucht kunt vliegen.

U verlaat nu de aarde.

Welkom op Phantasar.

Promoot Phantasar

Avatar

De Vleugels Des Oorlogs

Geplaatst door: Tricky; Nov 13th 2019;

Op dit moment kan ik meedelen dat de eerste versie van het manuscript voor "De Vleugels Des Oorlogs" klaar is. Voordat ik jullie allemaal een inkijkje kan geven wil ik dit manuscript eerst zelf nog even nalezen en ook nog op wat mogelijke fouten controleren. Niet zozeer van spelling en grammatica.... Dat komt pas op het allerlaatste moment als ik echt zeker weet dat het verhaal geen drastische wijzigingen meer zal ondergaan (hoewel spelfouten die ik onderweg tegenkom zeker gefixt zullen worden), maar eigenlijk vooral op het verhaal inhoudelijk. De Phantasar lore begint zo uit zijn voegen te barsten dat de kans op continuïteitsfouten met de letter toeneemt en dus moet ik echt even alles goed doornemen, ook met betrekking op mijn andere werken zodat de doorlopende lore die achter de boeken zit nog klopt.

Wat ik wel kan vertellen is dat de hoofdrollen van dit verhaal zijn weggelegd voor Nostramantu en Feenalaria, hoewel ook dit verhaal weer een POV lijn volgt en dus ook anderen die in hun geschiedenis betrokken zijn geweest in de schijnwerper zet. Wie "The Fairy Tale" heeft gelezen of "The Fairy Tale REVAMPED" heeft gespeeld kent het verhaal in grote lijnen van Krandar, maar dit boek gaat er dieper op in, daar alles natuurlijk veel groter en complexer gegaan is, als dat Krandar het 10 millennia later vertelt. Naast Nostramantu en Feenalaria hebben namelijk ook Tyberius en Sayonara een belangrijke rol gespeeld, wiens namen in The Fairy Tale, noch in het boek noch in de game benoemd zijn. Tyberius staat bekend als een struikrovershoofdman en als een gevaarlijke man, maar of die reputatie terecht is, valt te bezien. Sayonara is een Elf van de eerste generatie, en zij is een necromancer. Dat lijkt wat duister, maar geloof me, ze is heel lief.

De revisie van deze website zal helaas langer duren dan gepland, daar ik tegen meer technische complicaties aan ben gelopen dan aanvankelijk gedacht. Vooral het overzetten van de encyclopie zal nog een hels karwei (en niet karwij wat dat is een plant) worden, en ik ben ook nog met andere projecten bezig... Maar er wordt aan gewerkt...

Goed dat alles ter zijde... Ik hoop dat ik binnenkort een aantal hoofdstukken uit dit nieuwe werk kan tonen.

Avatar

Website revisie

Geplaatst door: Tricky; Jun 13th 2019;

Op dit moment zijn de voorbereidingen aan de gang om de Phantasar website door de rivisie te halen. Er doemen zich een aantal problemen op, en daar moet een oplossing voor komen. Ten eerste waren toen de huidige versie van de website werd opgezet de mobieltjes nog niet zo in zwang, dat is nu dus wel anders, dus zal de website wat mobielvriendelijker moeten gaan worden. Ten tweede komt steeds vaker het commentaar binnen dat de layout verouderd is. Sheesh, we willen dus blijkbaar gebruiksonvriendelijke websites, want dat is modern. Ik wil geen concessies doen op gebruiksvriendelijkheid, alles moet makkelijk te vinden zijn en blijven, maar de lay-out aanpassen, dat gaat zeker gebeuren en ik moet even zien hoe ik kan voorkomen dat de site hierdoor onoverzichtelijk wordt.

Ook zijn er af en toe wat certificaat problemen. Waar dat op gebaseerd is, je ne sais pas, daar de website nooit onveilig is geweest en daar ik de enige ben die hem kan aanpassen kan er ook niet op gespamd worden met onveilige links, maar ik hoop dat de revisie hier ook een einde aan kan maken. 

Inhoudelijk zal de site voor het grootste gedeelte hetzelfde blijven, met natuurlijk wijzigingen waar deze nodig zijn. De updates die ik gepland heb zijn dusdanig ingrijpend dat voor dit alles in eerste instantie op een geheime plek gemaakt gaat worden, pas als de nieuwe website opengesteld wordt zal deze publiekelijk toegankelijk worden en deze website zal dan komen te vervallen. De phantasar.nl domein zal hetzelfde blijven, maar de interne links hier komen dan ook te vervallen. Bedenk wel dat deze operatie wellicht maanden kan duren. Tot die tijd zal er op deze website niets te merken zijn van deze operatie.

Als u suggesties heeft voor de nieuwe website, schroom dan niet om een ticket te schrijven via het contact systeem. Nu alles nog in de voorbereidingsfase is, is nu de tijd om deze suggesties te maken.

Avatar

Header issues via mobile devices

Geplaatst door: Tricky; May 30th 2019;

Ik weet hiervan, en ik zal dat z.s.m. herstellen.

Ik ben alleen net weer terug van een operatie, dus gun me wat tijd.

Avatar

Happy New Year

Geplaatst door: Tricky; Jan 2nd 2019;

Ten eerste wens ik iedereen een gelukkig nieuwjaar.

Verder ben ik druk bezig met een nieuw boek, en ook druk doende om te zien hoe "Irreversibel" het beste kan worden uitgegeven.

Daarnaast kan ik wel zeggen dat ik een instructieboek heb gemaakt over hoe je Lua moet programmeren. Misschien niet de reden dat je mijn site bezoekt, maar je ziet, ik ben lekker bezig ;)

 

Avatar

Updates

Geplaatst door: Tricky; Jun 30th 2018;

Van de personages in de encyclopedie ben ik meer een meer aan het onthullen hoe de personages tot stand zijn gebracht. Over ieder personage is nagedacht. Over de een wat meer dan de ander. Ook een aantal bijfiguren hebben veel denkwerk meegebracht voordat ze zijn toegevoegd.  

Hierin is de encyclopedie nog niet volledig, maar van meer en meer personages zal dit worden uitgewerkt in de loop van de tijd.

Avatar

Kara Irana

Geplaatst door: Tricky; May 17th 2018;

Dan heb ik hier een stukje over Kara Irana, ook wel bekend as Kirana en hoe zij precies tot stand gekomen is.

Daar Kirana een verschrikkelijk arrogant en verwaand k*twijf is, zou je haast zeggen dat het een dame is die geen aandacht verdient. Niets is echter minder waar van uit schrijver's perspectief. Het was een hele uitdaging om Kirana op een goede geloofwaardige manier uit de verf te krijgen.

Het artikel is overigens in het Engels.

Avatar

Karakter Profiel: Seelah Gandra alias Scyndi Scorpio

Geplaatst door: Tricky; Jul 7th 2017;

Ik zal de komende tijd, een aantal karakters gaan uitlichten op de Facebook pagina van Phantasar en de eerste de deze eer te beurt is gevallen is Scyndi Scorpio.

Hierbij gaat het niet zo zeer om haar personage zoals ze in de boeken optreedt, maar meer om haar achtergrond. Hoe is ze tot stand gekomen en welke ideeën zijn daarmee gepaard gegaan.

Klik hier voor het hele stuk

Avatar

Maturity ratings

Geplaatst door: Tricky; Mar 12th 2017;

De serie die ooit begon als "kindvriendelijk" heeft een veel volwassener karakter gekregen. Daarom heb ik besloten om iconen te ontwikkelen waarmee alle boeken in de nabije toekomst gemarkeerd gaan worden. De iconen zijn reeds ontworpen maar een paar script aanpassingen op deze website zijn nog noodzakelijk en dan gaan alle boeken één voor één "gekeurd" worden. Dit doe ikzelf zo dit zijn mijn eigen inschattingen en geen officiële inschattingen. Ik zal ook geen verantwoording op mij nemen voor in uw ogen "fout gerate" boeken. Ik neem dit echter wel zeer serieus en ik zal hierbij zo zorgvuldig mogelijk te werk gaan.

 

Op deze pagina kan al meer gelezen worden over hoe het systeem precies gaat werken.

Avatar

Yuleria & Judkha

Geplaatst door: Tricky; Feb 18th 2017;

Ik weet niet of het gaat lukken om mijn nieuwste boek: "Irreversibel" dit jaar nog naar de uitgever te krijgen. Dat zal van veel dingen afhangen. Wel kan ik van een concept manuscript (waarvan het nog echt niet zeker is of dit boek ooit uit gaat komen) een hoofdstuk tonen wat een beetje los staat van de rest van het verhaal en daarom te volgen is, ook als de de rest van het manuscript niet gelezen hebt.

Vooraf even een kleine inleiding.
Yuleria is een onsterfelijke Elf en ze lijdt aan het syndroom van Asperger. Ooit is ze door de Befindo's (mensen met vleugels) uit haar land verdreven in een genocide poging. Duizenden jaren later is ze terug. Ze heeft inmiddels ingezien dat wraak nemen op de Befindo's zinloos is. Doch worstelt ze nog steeds met de gang van zaken en Yuleria heeft zich nooit geaccepteerd gevoeld. Dat laatste is eigenlijk mijn belangrijkste mikpunt geweest van dit betreffende hoofdstuk wat vanuit Yulerias gezichtspunt (weliswaar nog wel in de 3e persoon) is geschreven.

(Wijzigingen en taalfouten voorbehouden, daar dit nog slechts een concept-hoofdstuk is).
=======
Yuleria keek uit het raam van de herberg. Het was onvoorstelbaar hoe groot de herberg van Independence was. Maar er was dan ook veel bedrijvigheid hier, wat voor een Elfendorp tamelijk ongebruikelijk was. Yuleria kon er niet aan wennen dat er ook veel Befindo's door het dorp liepen. De Befindo's die ze altijd zo gehaat had. De Befindo's die ze kende als de bloeddorstige monsters aangevoerd door de verschrikkelijke kapitein Quayaro, zaten nu gebroederlijk met Elfen een pul Yirken te drinken alsof het nooit anders geweest was. Geen van de Befindo's woonden hier. Independence was een belangrijke tussenhalte geworden voor Befindo's op doorreis naar de mensengebieden. Independence was ooit een straatarm dorpje en door de Elfen uit andere dorpen als voetveeg beschouwd. Dat was nu echt anders. Sommige Elfen hier zwommen bijna in het geld. Yuleria was er ook verbaasd over wat voor goede zakenlui de Elfen bleken te zijn. Geldlust was doorgaans geen gebruikelijke eigenschap voor Elfen. Het was duidelijk dat de wereld was veranderd en Yuleria vroeg zich steeds meer af of ze in deze nieuwe wereld wel thuishoorde. Ze liep de trap af waar Judkha bezig was de tafeltjes schoon te vegen. Het was altijd weer vreemd deze Goblin druk bezig te zien met van alles en nog wat. Judkas primaire baan was in de smederij, maar ze was vaak overal te vinden waar ze maar even nodig kon zijn. Normaliter zijn Goblins erg gewelddadig en proberen ze alles te domineren wat ze kunnen vinden. Judkha vormde als workaholic een fel contrast tegen dit alles, en Yuleria kon ook zien dat Judkha vorderingen maakte in diverse werkzaamheden. Het verschil tussen de tafeltjes die al gedaan waren en degenen die nog gedaan moesten worden, was groot. 
Yuleria ging aan een tafel zitten en al snel kwam Judkha aangelopen met een schaal met een brood, een grote kaas en een ham. Oh en niet te vergeten een mok Herbanos. 
“Alsjeblieft, Yuleria,” zei Judkha vriendelijk en opgetogen. “Je bent er vanavond ook bij het avondeten?”
Yuleria probeerde vriendelijk terug te zijn.
“Wat schaft de pot dan vanavond?”
“Je kunt dan kiezen uit twee menu's,” zei Judkha. “Menu A bestaat uit meerdere gangen waarvan de eerste gang bestaat uit schetenlaatsoep.”
“Schetenlaatsoep?”
“Soupe aux oignons,ma chérie,” klonk een wanhopige stem uit de keuken. “Soupe aux oignons.”
Goed, uiensoep dus. Yuleria was intussen al wel gewend aan het feit dat Judkhas manier van uitdrukken af en toe een beetje vreemd was.
“Gang twee is gevulde slakken,” ging Judkha onverstoorbaar verder.
“Escargots, ma chérie,” klonk de wanhopige stem uit de keuken weer.
“En als hoofdgerecht kleine piepers met groene korrels en een stukje vlees met bekbrandsaus.”
Yuleria wist al lang dat met “kleine piepers” kleingesneden vero-knollen bedoeld werden. Een gewas dat veel weg heeft van de aardappel die wij kennen. De groene korrels waren gewoon doperwten. Het stukje vlees zou iets van biefstuk zijn. Bekbrandsaus? Yuleria kon het niet laten om even te gniffelen.
“Je bedoelt pepersaus?”
“Ja, je weet wel, van die leipe bruine saus met van die harde korrels erin, waarvan je het gevoel krijgt dat je muil in de fik staat.”
Judkha moest in haar taalgebruik duidelijk nog veel leren.
“En dan nog een glibberberg als toetje.”
“Je bedoelt drilpudding?”
“Die naam komt me wel vaag bekend voor, ja.”
“En wat is menu B?”
“Dat is een stuk simpeler,” zei Judkha. “Als voorgerecht van die gebakken glibberbeesten uit zee.”
“Mosselen, ma chérie! Gebakken mosselen!”
Judkha negeerde het geluid uit de keuken volledig en ging verder “Met natuurlijk een salade verrijkt met stinkende schapenkaas.”
“Je bedoelt 'feta'?”
“Watte?”
“Laat maar,” zei Yuleria. “Ga verder.”
“Als hoofdgerecht, gekruid vleeszaagsel met bekstinksaus.”
“Vleeszaagsel?”
“Dat spul heet 'gyros', ma chérie. En het wordt geserveerd met knoflooksaus.”
Yuleria grinnikte maar weer eens. Het was maar goed dat Judkha hier vanavond niet als serveerster ingeroosterd stond, want de gasten zouden wel eens rare ideeën kunnen krijgen.
“En als toetje tandenuitvalyoghurt.”
“Pardon?”
“Ja, dat spul is zo verrekte zoet, weet je, dat je echt denkt dat je tanden er spontaan uit gaan vallen.”
“Bedoel je yoghurt met honing?”
“Wablief?”
“Laat maar, Judkha,” zei Yuleria vriendelijk. “Reserveer maar een plekje voor mij vanavond met menu A.”
“Okidoki,” zei Judkha. “Eet ze, trouwens.”
“Dank je,” zei Yuleria.
Judkha pakte weer haar emmertje sop en haar doekje en ging weer verder met het schoonmaken van tafeltjes. Terwijl Yuleria wat kaas op haar brood deed, schudde ze even met haar hoofd. Yuleria had wat twijfels over de vraag of ze ooit helemaal in Independence geaccepteerd kon worden voor wie ze was, maar als iemand als Judkha het al voor elkaar kreeg, moest het toch echt wel goed komen.

Avatar

Happy new year

Geplaatst door: Tricky; Jan 4th 2017;

Iedereen een gelukkig 2017
Everybody a happy 2017

Avatar

Irravononia begin 2016 and the end

Geplaatst door: Tricky; Dec 29th 2016;

Well, well; Nice to see that Irravonia got features in the deca of Tarkials, which is in the Phantasar calander the first deca of the year, and now she's featured again in Astronium, which is the final deca of the year. Pure coincidence as the website features these characters at random, but it is a kind of irony, especially since she was never featured in all the decas in between.

Wel, wel; leuk om te zien dat Irravonia werd uitgelicht in de deca Tarkials, wat in de Phantasar kalender de eerste deca van het jaar is, en nu is weer uitgelicht in Astronium, wat de laatste deca van het jaar is. Puur toeval, daar de website willekeurig bepaalt welk personage er wordt uitgelicht, maar het is wel tamelijk ironisch. Zeker als je bedenkt dat ze niet een keer is uitgelicht in de tussenliggende deca's. 

Avatar

Mesa back

Geplaatst door: Tricky; Dec 29th 2016;

Zoals jullie misschien gemerkt hebben was de website even een paar dagen plat.
Kleine miscommunicatie met een aantal partijen en dat leidde tot een tijdelijke afsluiting.
Alles is intussen opgehelderd en afgehandeld dus.... zijn we weer terug :)

Avatar

Update

Geplaatst door: Tricky; Dec 23rd 2016;

Ik ben nog altijd druk bezig. Ik moet af en toe opletten dat ik mezelf niet voorbij loop.

Ik zal even updaten waar ik mee bezig ben.

 

  1. Ik had gehoopt dit jaar met "Irreversibel" op te proppen te kunnen komen, maar dat liep even anders. Mijn grootste struikelblok is mensen vinden die mij willen helpen ervoor te zorgen dat alle fouten eruit zijn. Niet alleen taalfouten. Ook mogelijke continuïteitsfouten en plotgaten. Dit boek is het dikste boek dat ik ooit geschreven heb en ook het meest complexe boek, en zoals het vaak gezegd wordt "Het duiveltje zit hem in de details". Nou dat is met zo'n dikke pil als dit waarin alles heel complex is goed te merken. Ik hoop dat ik in 2018 alsnog met dit werk op de proppen kan komen.
  2. In de tussentijd is wel mijn computerspel "Star Story" uitgekomen. Dit spel is gratis te downloaden vanaf Game Jolt en werkt op zowel Mac als Windows. Dit spel is een RPG met een goed verhaal, maar waar tussen de regels door bekende science fiction werken en ook het huidige politieke klimaat op de hak worden genomen (zoals een "tsunami" van aliens die eraan zit te komen). Hoewel het spel dus niet al te serieus genomen dient te worden zit er wel degelijk een serieuze boodschap in. En misschien nog wel meer dan één.
  3. Het is intussen ook definitief het computer spel "The Fairy Tale" de voorloper van de Phantasar serie, waar het dus allemaal mee begon krijgt een facelift. Nou, facelift is het verkeerde woord, zeg maar rustig een totale makeover. De verhaallijn blijft grootendeels hetzelfde, maar door betere technieken en veel ervaring in het schrijven van RPGs kan dit spel nu eindelijk worden wat het origineel had moeten zijn. Volg de ontwikkelingen hierover op Game Jolt.
  4. Ik heb ook een begin gemaakt met een boek wat zich zal afspelen na de gebeurtenissen van de "Wraak van Yuleria". Het koninkrijk Aeria is hierin verdeelder dan ooit, maar een niet te onderschatten vijand dient zich aan. Klinkt bekend? Tsja, de realiteit kan zo'n goede inspiratiebron zijn voor fantasy cheeky
  5. Een experimentele Facebook pagina is opgezet die geheel gewijd zal worden aan de Kronieken van Phantasar en mijn andere werken waarin mijn talent als schrijver is gebruikt. Deze pagina is nu nog onzichtbaar omdat ik hem nog aan het voorbereiden ben, maar hij komt er dus aan. Social media, we kunnen niet meer zonder, he. Ik ben ook aan het onderzoeken of de Facebook tijdlijk wellicht dit nieuwsbord kan vervangen (waarbij ik waarschijnlijk dit nieuws nog wel als "archief" zal bewaren op de site). Een "ETA" voor de publicatie is nog niet opgezet, maar ik werk er dus aan.

En tot zover deze update. Vrolijk kerstfeest en alle goeds voor 2017.

Merry Christmas

Avatar

New English edition for Weniaria coming up

Geplaatst door: Tricky; Oct 15th 2016;

A few complaints came in for Weniaria containing too many spelling/grammar errors.

I already feared this would happen on the English release. 

The stupidest things you can do as an author are spellchecking your own texts, as no matter how good you are with a language, you'll always fail to find your own errors. Also never translate your own texts unless the original was not written in your native language and your translation is (which is actually the case for my two games: Star Story and Secrets of Dyrt). I was forced to do those two stupid things, because the English release would otherwise never exist at all. If you are wondering why there is so much delay on the other novels being translated, well there you got your answer. 

Weniaria was only the second full novel I ever wrote on Phantasar (Loni being the first), and that is why that novel is free now. It's not my best work, but it does present stuff a bit to the way things are going. The later novels are far more complex than Weniaria, and that is why translation jobs are next to impossible for me to do myself. I was hoping that Weniaria would be doable due to its simplicity compared to the rest of the series. I guess I was wrong.

Please note, being able to speak English (almost) fluently, and translating to English are two different things which can NOT be compared to each other. In the former my knowledge of the Dutch language is not getting in my way. In the latter it is (and I guess that much is clear now).

Now that the translation is almost ten years old already (if not older, I really need to check the dates myself), it's easier for me now to try to fix most errors, but as I am alone on this, I'm quite sure things will not be fully the same a native English speaker would produce. I'm afraid you'll have to deal with that, no matter how far I mastered the English language, I will always be a Dutch speaker who can speak a decent bit of English, and nothing more. 

If you think you can help me to get my work translated in a good way, hey let me know. ;)

 

Anyway, Weniaria is now going through a re-check. There is no ETA yet when the corrected version will be released, as I do have lots of other stuff on my schedule as well. I know it was not very professional to put things this way, but I vowed to be honest and not to lie. I'm a novel writer, not a politician! 

My full schedule is also the reason why the original Dutch version of "Irreversibel" (Not misspelled, that's the Dutch title), which was planned to be released this year, has been delayed. It's the most complex novel I ever wrote so far, so making sure all continuity errors have been taken care of, is gonna be one hell of a job.

Avatar

Op dit moment

Geplaatst door: Tricky; Oct 3rd 2016;

Naast boeken maak ik ook video games.
Recent is Star Story uitgekomen, een Science Fiction computer game, die dezelfde synopsis volgt als het boek Star Story, wat zeer waarschijnlijk binnenkort ook gaat uitkomen.

 

Tevens is het boek "Irreversibel" wat vertraagd door omstandigheden.
Er wordt hard aan gewerkt deze omstandigheden op te lossen.

Avatar

Weniaria on itch.io

Geplaatst door: Tricky; May 20th 2016;

Vanaf heden is Weniaria ook te downloaden vanaf itch.io, volgens het pay-what-you-want principe. Het boek is gratis, maar als u wilt betalen dan kan dit dus. Betalingen op itch.io lopen via erkende transactie services en is dus betrekkelijk veilig.

As of now Weniaria is also available for download from itch.io by means of the pay-what-you-want concept. The book is free, but if you want to pay, this is now possible. Payments through itch.io are done through recognized payment services and are thus pretty safe.

Avatar

Uit respect voor mijn zuiderburen

Geplaatst door: Tricky; Mar 23rd 2016;

Avatar

English preview "Weniaria" now on the site

Geplaatst door: Tricky; Mar 21st 2016;

The English preview for Weniaria is now on the website. Maybe not that important as the entire novel is now available for free, but it's the first step to keep the English site complete. Go to the English section of the site to read it.

The English version of Loni is still in preparation, and "The Madness Called 'Love'" is being translated right now. You will have to wait for both things to be done before I can reveal those previews. Please hang on with me. ;)

Avatar

Loni en Weniaria heruitgegeve ( plus one note for the English speaking folks)

Geplaatst door: Tricky; Mar 18th 2016;

Het is zo ver, Loni en Weniaria zijn niet meer via FreeMuskteers te krijgen.... maar.... ik had op tijd mijn voorzorgen al genomen om ervoor te zorgen dat ze niet voor lang niet beschikbaar zouden zijn. 

Weniaria is vanaf nu GRATIS. Ja, ik geef een compleet boek helemaal GRATIS weg, ter promotie van de Kronieken van Phantasar, dus u kunt nu kennis maken met deze serie en vervolgens besluiten of de aanschaf van deze boeken een goede aanschaf voor u is.
De gratis download van Weniaria staat gewoon onder het tabje "boeken" als als u op "bestellen" klikt staat de doorverwijzing naar de gratis download voor u klaar. Helaas is het door deze gratis uitgave niet meer mogelijk het boek fysiek uit te geven, gezien de voorwaarden van mijn mijnbestseller.nl, hoewel er wel overleg mogelijk is, dus bij "popular demand", ga ik het zeker proberen te regelen.

Loni is nu ondergebracht bij mijnbestseller.nl waar "De Wraak van Yuleria" en "De Waanzin die "Liefde" heet" ook ondergebracht zijn, en tevens is Loni vanaf heden ook als e-book te krijgen. De mooie illustraties van Brenda Bottenberg zijn bewaard gebleven in zowel het fysieke boek als in de e-book. De omslag is wel vernieuwd, en het gebruikte sjabloon zal voorlopig de standaard worden.

 

Then a note to the English speaking folks out there. It's finally going to happen. The English versions of the Phantasar Chronicles are now closer than ever. The story of Weniaria has already been translated to English, and is now along with the original Dutch version downloadable for free so you can see for yourself if the Phantasar Chronicles are the series for you. Weniaria is much shorter than most of the stories, but it does give a little indication about my other works. I'm now preparing the English versions for "Loni" and "The Madness called "Love"", however this will take time. Especially the latter is over 400 pages, so I guess you understand that will not be done in one day or even one week. Still I'm on it, trying to get it done as soon as I can. I still need to make the nice book overview for the English site in the same manner as I did on the Dutch site, but that too will take me some time, so please hang on with me. The show is on the road, and I hope I can soon announce more.

Avatar

Update Einde Free Musketeers

Geplaatst door: Tricky; Mar 16th 2016;

18 maart, verdwijnen Loni en Weniaria bij Free Musketeers.
Omdat de overgang van de ene naar de andere uitgever met veel werk gepaard gaat, zal men wel even geduld moeten hebben terwijl deze transfer gaande is.

Tijdens de vertaling van Weniaria naar het Engels zijn er nog de nodige fouten boven komen drijven. Geen echte taal of grammatica fouten, maar meer "stijl" fouten. En deze zou ik graag allemaal herstellen. Voor Loni heb ik nog geen tijd gehad, maar ook daaraan gaat gewerkt worden.

De bestel links zijn tijdelijk niet beschikbaar en de kans is groot dat de prijs van beide werken drastisch naar beneden kan gaan in hun nieuwe uitgave. Bovendien zullen beiden werken ook als e-book heruitgegeven gaan worden.

 

De bestellink naar "The Fairy Tale" zal nog even blijven staan, daar dit verhaal pas op 4 mei uit het assortiment van FreeMusketeers zal verdwijnen. Ook hier zal dan een grondige check op uitgevoerd gaan worden voordat de nieuwe editie besteld kan worden.

Avatar

Update Einde Free Musketeers

Geplaatst door: Tricky; Mar 11th 2016;

Vanaf 18 maart 2016 zullen Weniaria en Loni NIET meer te verkrijgen zijn via FreeMuskteers. 

Vanaf 4 mei 2016 zal The Fairy Tale NIET meer te verkrijgen zijn via Free Musketeers.

 

Ik werk er had aan om Weniaria en Loni z.s.m. in nieuwe vorm weer uit te brengen, maar ik vraag wel om uw geduld. Ik kan nog geen datum geven dat beide werken opnieuw weer uitkomen. Er zal ook nog een extra controle plaatsvinden om er zeker van te zijn dat fouten die in de eerste editie bij FreeMusketeers zaten er in de heruitgave elders gefixt zijn.

The Fairy Tale kan mogelijk wat langer duren voordat we die terug gaan zien. Dit heeft te maken met nog wat ontwikkelingen die achter de schermen nog gaande zijn. Het boek komt terug, dat is momenteel de enige belofte die ik maak.

Ik zei het al eerder, en ik zeg het nogmaals. Omdat "De Wraak van Yuleria" en "De Waanzin die 'Liefde' heet' bij een andere uitgever ondergebracht zijn, zal voor die twee verhalen NIETS veranderen en deze blijven gewoon te koop bij alle verkooppunten waar dit al het geval was.

Avatar

Geplaatst door: Tricky; Mar 9th 2016;

Irreversibel

In afwachting tot Loni, The Fairy Tale en Weniaria vrijkomen van FreeMusketeers, kan ik natuurlijk al wel wat dingen vrijgeven over Irreversibel.

De hiernaast getoonde cover is helaas nog niet de officiële cover, maar slechts een model. Het kan dus zijn dat de uiteindelijke cover er drastisch anders uitziet dan hiernaast staat afgebeeld. Voorlopig zal deze cover dienst doen op de website.

Door omstandigheden (en zeker met het ook van de uitgever switch van de eerdere drie genoemde boeken) kan het nog even duren voordat dit boek echt in de winkel ligt. Het boek ondergaat momenteel nog een inhoudelijke checkup. Dit is een van mijn meest complexe boeken tot nu toe en ik brak ook weer eens (onbedoeld) mijn het pagina-record van mijn vorige werk, dus ik wil er zeker van zijn dat er geen plotgaten en continuïteitsfouten inzitten. En als dat gebeurd is moet er nog een spellings- en grammatica controle uitgevoerd worden.

Toch wilde ik al wel vast deze preview tonen. Vanwege de eerder genoemde mogelijke issues kunnen deze drie hoofdstukken nog inhoudelijk veranderd worden, hoewel dit wel de drie hoofdstukken zijn waarvan dat het minst waarschijnlijk is.

Have fun.

Avatar

Free Musketeers contracten bijna beŽindigd

Geplaatst door: Tricky; Mar 5th 2016;

In de loop van de maand maart lopen mijn contracten met Free Musketeers definitief af en vanaf dat moment zullen de boeken Loni, Weniaria en The Fairy Tale, bij hen ook definitief uit de schappen verdwijnen.

Voor "De Wraak van Yuleria" en "De Waanzin die 'Liefde' heet' verandert er niets omdat deze bij een andere uitgever zijn onder gebracht.

Het staat vrij om deze boeken nog via Free Musketeers te bestellen, maar als de order op wat voor manier dan ook vertraagd raakt, kan het zijn dat er op juridische grond geen levering meer mogelijk is. Ik kan hier op geen enkele manier voor instaan of verloren bestellingen compenseren. Het spijt me.

Ik ben al wel hard aan het werk om alle drie de boeken z.s.m. opnieuw te publiceren. Mijn focus ligt hierbij vooral op "Weniaria" en de planning is om deze in de eerste helft van april, opnieuw uit te geven. "Loni" en "The Fairy Tale" zullen waarschijnlijk later volgen, over een exacte datum kan ik helaas nog niet zoveel zeggen.

Tevens kan ik ook vermelden dat er op dit moment hard gewerkt wordt aan een Engelse vertaling van Weniaria. Als alles verloopt volgens planning zal deze gelijktijdig met de nieuwe Nederlandse publicatie uitkomen.

Dan kan ik nog wel wat anders vertellen. De eerste versie van een nieuw manuscript is af. 500 pagina's schoon aan de haak. Het nieuwe boek zal "Irreversibel" gaan heten. Wie "De Wraak van Yuleria" gelezen heeft weet al iets over het verleden van Phantasar en natuurlijk dat Yuleria wraak wil vanwege een genocide op de Elfen destijds gepleegd door de Befindo's. Ik kan nog niet te veel over het boek vertellen, maar ik kan al wel onthullen dat dit boek zich in het tijdperk dat deze genocide zich voltrok afspeelt. 

Een preview is nog niet op deze site beschikbaar. Hier wordt nog aan gewerkt.

 

Avatar

Mededeling over "Loni", "Weniaria" en "The Fairy Tale"

Geplaatst door: Tricky; Jan 13th 2016;

Deze boeken zijn nu ondergebracht bij FreeMusketeers.nl
Tot maart, zullen de boeken daar verkrijgbaar zijn, daarna niet meer.
Er zal snel aan gewerkt worden om deze boeken z.s.m. via een andere uitgever weer in de winkel te krijgen.

Ik ga niet uitweiden over het "hoe" en "waarom" buiten het feit dat ik niet tevreden ben over FreeMusketeers en met name voor hun Amerikaanse partner American Star heb ik geen goed woord over. En om "professionele redenen" moet ik het daar voorlopig even bij laten.

Avatar

Er komt iets nieuws

Geplaatst door: Tricky; Jan 10th 2016;

Gisteren heb ik de laatste hand gelegd aan de eerste versie van mijn nieuwste manuscript. Nu moet het nog op fouten gecorrigeerd gaan worden, en dan bedoel ik niet alleen taalfouten, maar ook plotgaten en continuïteitsfouten. Dat gaat nog een lang proces worden, want het huidige manuscript is exact 500 bladzijden, schoon aan de haak.

Ik ga nog niet teveel onthullen over het verhaal buiten het feit dat het zich in de begin periode van Phantasar afspeelt en dat vooral de Elfen een hele grote rol in het verhaal spelen. Dit verhaal kan vooral interessant zijn voor wie "De wraak van Yuleria" heeft gelezen.

New Post

Powered by: TBBS
© Jeroen Petrus Broks 2010